maanantai 12. huhtikuuta 2021

Kevään ensimmäinen käynti mökillä

Eilen kun oli aurinkoinen päivä niin kävimme katsomassa missä mallissa mökki ja Nuotioranta on talven jälkeen. Mies olikin jo käynyt pilkillä pari kertaa, mutta minulle käynti oli ensimmäinen tänä vuonna. Jäät olivat jo ohentuneet niin, että en enää päästä ukkoa jäälle! Lumet oli tontilta jo melkein kaikki sulaneet ja ukkoni jo haravoi polkua neulasista ja lehdistä.

Minä tutustuin mökkiin ja huomasin, että kutsumattomat vuokralaiset ovat mellastaneet mökissä. Voi ei, sivustavedettävän patja oli hiirenkakassa ja fleesepeittoon oli syöty reikiä. Katselin ympärilleni ja aukaisin keksilaatikon. Hölmö emäntä jättänyt keksejä talveksi laatikkoon, hyi! Apua, keksipaketit olivat revityt ja niiden takaa pilkisti pienet korvat ja silmät arkana. Apua, kamala, hyi! Riski emäntä pelkää hiirtä, kun sen yhtäkkiä näkee. Emäntä huutaa isäntää ja isäntä kysyy, että mikä nyt on hätänä? Isäntä katsoo laatikkoon ja kappas vain kaksi hiirtä leikkii kotia laatikossa. Laatikossa on myös fleesepeitosta pieniäpalasia pesäksi tehtynä. Ei tapeta niitä kuitenkaan sanoo emäntä ja hiiret häädetään ulos. Sen jälkeen vaan rätti heilumaan ja tekstiilit osa roskiin ja osa kotiin pesuun.  Taas opittiin uutta. Mitään syötävää ei saa jättää talveki mökkiin!!!

Sitten juodaan kuumat kaakaot ja voileivät terassilla, voi tätä autuutta. Aurinko paistaa ja kohta on kesä! Suunnitellaan huvimajan ostoa. Me halutaan sellainen missä on isot ikkunat, että saa katsella järveä ja luontoa, kun istutaan ja grillataan jotakin, paistetaan lättyjä tai loimutetaan lohta. Täytyy pyytää tarjouksia eri valmistajilta. Pieni sauna remonttikin odottaa alkukesästä. Haaveillaan ja suunnitellaan!
 Kotona olen vaihdellut tekstiilejä keväisempiin. Punainen sai väistyä ja vihreä sekä roosa/vaaleanpunainen valtaa huushollia. Kuvassa olevat sohvatyynyt ostin Pentikiltä. Keittiön sivustavedettävään ostin myös pari uutta tyynyä ja muutama lisää on vielä hakusassa.


Pikkuhiljaa alkaa lapsenlapsen diabeteksen hyväksyminen tuntua mahdolliselta ja olen huomannut, että lapsi on ihan entisensä, iloinen ja reipas. Vanhemmat hoitavat mallikelpoisesti lastaan ja hoidossakin kaikki on mennyt hyvin. Lapsi voi elää normaalia arkea ja tehdä kaikkea mitä ennenkin. Onneksi on terveydenhoito lapsille parasta mahdollista!

1 kommentti:

 1. Oi ihanaa olet päässyt mökille💙 Kevät fiilis on niin paras tunne. Niin tuttuja mökin talven tihulaiset. Sama meillä mökillä aina hiirulaiset jotaa pahaa ovat tehneet🙈.
  Kerran olivat makaroonipussin tyhjentäneet patjojen väliin. Siitä opin kaikki petien patjat pystyyn ja kaikki elintarvikkeet visusti piiloon.
  Minä myös kun hiiren nään sisä tiloissa niin kiljun ja kiipeän vaikka kuinka korkealle🤣
  Kohta jäätkin alkavat sulaa,se on niin vapauttava tunne💙
  Ihanaa kevättä ja mukavia puuhia kevääseen. Ihanat kukkakuosit tyynyissäsi🌼

  VastaaPoista